wijnproeverij

Wijnproeverij

Wijnproeverij, bij je thuis of op locatie

Kies je wijnproeverij of vraag naar een wijnproeverij op maat.

    Wijn Tasting Table

"Wijnproeverijen van Rien, waar wijnkenners worden geboren"

Welkom op onze speciale wijnproeverijen-pagina. Ontdek hier onze exclusieve wijnproeverijen voor elke wijnliefhebber. Wij bieden een breed scala aan wijnproeverijen voor zowel beginnende als gevorderde wijnliefhebbers. Onze wijnproeverijen worden verzorgd door deskundige en enthousiaste vinologen die je meenemen op een reis door de prachtige, wondere wereld van wijn. We proeven tijdens de wijnproeverij 8 wijnen van hoge kwaliteit.

Onze proeverijen worden gehouden onder het motto: "proeven is leuk, lekker en leerzaam!". Dat is de leidraad voor al onze proeverijen. De proeverijen van Rien worden in een workshop format aangeboden. Je kunt een wijnproeverij ook voor grote feesten en partijen inzetten als Tasting Table. De perfecte luxe aankleding voor elk feest!

Waarom kiezen voor een wijnproeverij bij Rien Proeverijen en Advies?

 • Leerzaam en interactief: Onze wijnproeverijen zijn ontworpen om je kennis te laten maken met verschillende aspecten van wijn, zoals druivenrassen, wijnproductie, terroir, en nog veel meer.
 • Geschikt voor iedereen: Of je nu een beginnende wijndrinker bent of een ervaren wijnkenner, we hebben een wijnproeverij die bij jouw smaak en ervaringsniveau past.
 • Gezellig en ontspannen: Onze wijnproeverijen zijn bedoeld om in een ontspannen sfeer te genieten van heerlijke wijnen, terwijl je interessante weetjes en informatie over wijn krijgt.
 • Flexibele locaties: We verzorgen wijnproeverijen bij je thuis, op je bedrijf of op een van onze vaste locaties in heel Nederland.
 • Maatwerk: Staat jouw gedroomde wijnproeverij niet in ons aanbod? Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden om een wijnproeverij op maat te creëren.
 • Veel ervaring: Wij verzorgen al langer dan 15 jaar wijnproeverijen, groot en klein, met veel plezier!
 • Enthousiast en deskundig: Onze proeverijbegeleiders zijn zowel enthousiast als deskundig, op het niveau van vinoloog of zelfs WSET-diplomaholder,  zodat je zeker weet dat je een leuke en leerzame proeverij hebt. 
 • Kwaliteit eerst: De hoge kwaliteit van de wijnen staat voorop, de wijnen vertellen als het ware zelf het verhaal.
 • Praktisch: Jij regelt het gezelschap en de locatie, wij regelen de rest. Dus geen zorgen of omkijken naar!
 • Hoge succesfactor: Na afloop van de wijnproeverij is de klant altijd erg blij en enthousiast, elke keer weer. Want het is ons werk dat jouw feest een succes wordt!

Ben jij klaar om je wijnkennis naar een hoger niveau te tillen?

Waar?

Wij verzorgen de wijnproeverij of wijnworkshop bij je thuis of bij je bedrijf in heel Nederland.

 

Vaste locaties zijn ook mogelijk: Locaties

Prijzen

Klik hier voor een Prijzen overzicht

Contact

of vraag direct een offerte aan via onze contactpagina

Workshopformat

De wijnproeverij wordt in een workshop format aangeboden. Dit betekent dat je eerst een inleiding krijgt over het wijnonderwerp dat je gekozen hebt, met daarin informatie over geschiedenis en productie, daarna krijg je uitleg over de proeftechniek, vervolgens gaan we echt aan de slag met de wijn, door gezamenlijk te proeven en te beschrijven van wat we proeven. We gaan tijdens de wijnproeverij in op onderwerpen zoals:

 • Druivenrassen. Welke zijn er en wat zijn hun typische smaakkenmerken?
 • Hoe zit het met het maken van wijn?
 • Wat is kwaliteit in een wijn?
 • Welke wijn kun je bewaren?
 • Wijnbouw
 • Het begrip “terroir”
 • en veel meer. 

Bekijk onze diverse wijnproeverijen 

Basis wijnproeverij

Je kunt bij ons terecht voor een basiswijnproeverij om eens echt de wijnproeftechniek en de verschillen tussen de meest bekende druivenrassen en wijngebieden te leren kennen. Zo kun jij ook zinnig meepraten over wijn!

Wijnproeverij - the Next Level

Voor de wijnliefhebbers die al wat verder zijn, weten wat ze lekker vinden, misschien al een wijncursus hebben gevolgd. Met deze wijnproeverij tillen we je wijn inzicht en kennis naar een hoger niveau.

Vintage wijnproeverij

Ben je verhuisd en heb je ruimte gekregen voor die wijnkast of wijnkelder? Daar moet natuurlijk wel wijn in! In deze Vintage wijnproeverij leer je hoe wijnen verouderen, hoe je ze moet proeven en drinken, hoe je ze bewaard, hoe je ze open maakt, of ze meer waard worden, en nog veel meer! Niet voor jonkies.

Georgische wijnproeverij

Dit is de wijnproeverij om eens iets te leren over het oudste wijnland ter wereld, Georgië! Met spannende en authentieke druivenrassen maar ook verrassend moderne wijnen. Natuurlijk mogen de traditionele Qvevri-wijnen niet ontbreken! Avontuurlijk, pittig en orgineel. 

Champagneproeverij

Of voor een feestelijke gelegenheid kunnen we een Champagneproeverij voor je verzorgen. Niet alleen voor feestelijke gelegenheden natuurlijk maar ook leuk om je personeel, familie of zakelijke relaties eens te trakteren.

Avontuurlijke wijnproeverij

Ben je al bekend met de meeste wijnen dan hebben we ook altijd nog de Avontuurlijkewijn wijnproeverij, met exotische en weinig bekende wijnen uit Georgië, Roemenië, Moldavië, Macedonië, Griekenland, Zuid Italië, Zuid West Frankrijk, Tsjechië of Libanon of.... Gegarandeerd dat er wijnen bij staan die je nog niet kent.

Italiaanse wijnproeverij

Een klassieke wijnproeverij is de Italiaanse wijnproeverij, favoriet bij vele liefhebbers. Heerlijk en (ont)spannend, met de bekende wijnen als de Barolo, Chianti en de Amarone della Valpolicella maar ook minder bekende namen als de Aglianico, de Nerello Mascalese en vele andere minder bekende druivenrassen. Zo leer je Italië als wijnland nog beter kennen!

Portproeverij

Een andere klassieker is de Portproeverij. Je kent vast wel een of twee types Port, maar heb je de veelheid aan stijlen en smaken al ontdekt? Dat kan in deze Portproeverij! We proeven van Rubyport tot en met Vintageport. Heerlijk genieten dus.

Natuurwijn-proeverij

Wij volgen de wijn-ontwikkelingen natuurlijk op de voet. En dus is een Natuurwijn/Biologische wijnproeverij ook heel interessant. Wat is de zin en onzin van deze wijnen? Wat is de meerwaarde van de Biologisch dynamisch gemaakte wijn, wat zijn “natuurlijke” wijnen, waar komt de “oranje wijn" vandaan? Dat zijn allemaal vragen die we in deze wijnproeverij zullen beantwoorden. Natuurlijk!

Actief en teambuilding: wijnwedstrijd

Wil je wat meer nadruk op het samenzijn en wat minder op de wijn? Dan kan met onze wijnwedstrijd. Niet de groep met de meeste wijnkennis wint perse, maar de groep die het beste heeft opgelet en het beste overlegt. Het perfecte teambuilding uitje. Bubbels voor de winnaars!

Wijn Spijs Proeverij

Smaak, smaak, smaak! Het gaat alleen maar over smaak tijdens deze wijn en spijsproeverij! Hoe werken wijnen en gerechten samen? Waar moet je op letten om de ideale combinatie bedenken? Enorm leerzaam en lekker deze proeverij want we moeten natuurlijk wel de nodige hapjes testen met de verschillende wijnen. Hard werken hoor!

Droomproeverij

Staat je gedroomde wijnproeverij er niet bij? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen en jouw droomproeverij met ons te bespreken.

Laatste nieuws

Wijnworkshopavonden Anderewijn.nl

Ben jij er aan toe om je wijnkennis te verdiepen en te verbreden? Rien organiseert in samenwerking met Anderewijn.nl een vijftal wijnworkshop avonden met spannende en avontuurlijke thema's. Tijdens deze avonden zullen ook wijnmakers digitaal aanschuiven.

Lees meer

Nieuw Koffieproeverij!

Boek nu een Koffieproeverij bij Rien Proeverijen en Advies. Onze Koffie specialisten, Ief en Ido, die hun eigen koffie branderij hebben vertellen jullie van alles over Koffie.

Lees meer

Wijn-spijs cursus!

Start 1 Februari 2024! Rien geeft wijn spijs cursus in samenwerking met het Wijninstituut. Een leerzame en nuttige wijnspijs cursus waardoor je op een heel ander niveau naar wijn en eten gaat kijken. Nog leuk ook! Je bent hierna veel wijzer met wijn-spijs

Lees meer

Oester en wijnproeverij Rotterdam

Het Wijninstituut organiseert ook dit jaar weer, op 23 Mei 2024, samen met de Oestercompagnie een heerlijke avond voor u waarin u kennis maakt met oesters en wijn. Wees er snel bij!

Lees meer