wijnproeverij

Wijnproeverij

Een wijnproeverij is leuk, lekker en leerzaam!

Kies je wijnproeverij of vraag naar een wijnproeverij op maat. Alles kan.

Een wijnproeverij van Rien Proeverijen en Advies wordt gehouden onder het motto:" wijnproeven is leuk, lekker en leerzaam". Dat is de leidraad voor al onze wijnproeverijen. De wijnproeverij wordt in een workshop format aangeboden. Dit betekent dat u eerst een inleiding krijgt over het product dat je gekozen hebt, met daarin informatie over geschiedenis en productie, daarna krijgt je uitleg over de proeftechniek, vervolgens gaan we echt aan de slag met de wijn, door gezamenlijk te proeven en te beschrijven van wat we proeven.

We gaan tijdens de wijnproeverij in op onderwerpen zoals:

  • Druivenrassen. Welke zijn er en wat zijn hun typische smaakkenmerken?
  • Hoe zit het met het maken van wijn?
  • Wat is kwaliteit in een wijn?
  • Welke wijn kun je bewaren?
  • Wijnbouw
  • Het begrip “terroir”
  • en veel meer. 
  • Deze workshop is voor je de kans om de vragen over wijn te stellen die je altijd al hebt willen vragen

Om een en ander te structureren gebruiken we tijdens de wijnproeverij een "geur- en smaakwijzer" en een proefformulier om notities te maken zodat de wijnen duidelijker kunnen worden beschreven.  Misschien herken je hierdoor later zelfs een wijn.

Een wijnproeverij kan worden gehouden op basis niveau tot gevorderd niveau.

Kwaliteit voorop: De proeverijen van Rien Proeverijen en Advies worden verzorgt onder het motto: “proeven is leuk, lekker en leerzaam.” Daarnaast werken wij met wijnen van hoge kwaliteit en deskundig en enthousiast personeel, meestal vinologen, om voor de gasten een plezierig en memorabel evenement neer te zetten.

Praktische info: Verder hanteren wij een simpele formule; jij regelt het gezelschap en de locatie, wij regelen nagenoeg de rest. Dus geen zorgen of omkijken naar!

Waar?

Rien en Cs verzorgen de wijnproeverij of wijnworkshop bij je thuis of bij je bedrijf in heel Nederland.

Vaste locaties zijn ook mogelijk: Locaties

Kosten

Klik hier voor een kosten overzicht

Contact

Info en reserveringen: rien@proeverij.com
of bel Rien van der Meulen: 06-41017981
of vraag direct een offerte aan via onze contactpagina

Ons assortiment wijnproeverijen

Al 15 jaar verzorgen wij wijnproeverijen en wijnworkshops. Niet zomaar van die workshops om gezellig een slokje wijn te drinken,maar echte wijnproeverijen waarbij je van alles kunt leren over wijn en de wijnwereld en alle facetten die daarbij een rol spelen.

Die wijnwereld met al die wijnen is enorm groot, de diversiteit aan wijnen in de supermarkt en wijnspeciaalzaak groeit nog steeds en dan ook nog de toename van de wijnwebwinkels. Een groot aanbod dus. Daarom bieden wij je een diverse wijnproeverijen aan om je inzicht in de wereld van wijn te geven. Tegelijkertijd leer je bij ons beter proeven.

Basiswijnproeverij

Je kunt bij ons terecht voor een basiswijnproeverij om eens echt de wijnproeftechniek en de verschillen tussen de meest bekende druivenrassen en wijngebieden te leren kennen.

Champagneproeverij

Of voor een feestelijke gelegenheid kunnen we een Champagneproeverij voor je verzorgen. Niet alleen voor feestelijke gelegenheden natuurlijk maar ook leuk om je personeel, familie of zakelijke relaties eens te trakteren.

Andere wijnproeverij

Bent je al wat bekend met de meeste wijnen dan hebben we ook altijd nog de Anderewijn wijnproeverij, met exotische en weinig bekende wijnen uit Georgië, Roemenië, Moldavië, Macedonië, Griekenland, Zuid Italië, Zuid West Frankrijk, Tsjechië of Libanon. Gegarandeerd dat er wijnen bij staan die je nog niet kent.

Italiaanse wijnproeverij

Een klassieke wijnproeverij is ook de Italiaanse wijnproeverij, favoriet bij vele liefhebbers. Heerlijk en (ont)spannend, met de bekende wijnen als de Barolo, Chianti en de Amarone della Valpolicella maar ook minder bekende namen als de Aglianico, de Nerello Mascalese en vele andere onbekende druivenrassen. Zo leer je Italië als wijnland nog beter kennen.

Portproeverij

Een andere klassieker is de Portproeverij. De meeste wijnliefhebbers kennen wel een enkel type Port maar de enorme verscheidenheid in smaken en stijlen hebben ze vaak nog niet ontdekt. Dat kan in deze Portproeverij. We proeven van Rubyport tot en met Vintageport. Heerlijk genieten dus.

Biologische wijnproeverij

Wij volgen de wijn-ontwikkelingen natuurlijk op de voet. En dus is een Biologische wijnproeverij ook heel interessant. Wat is de zin en onzin van deze wijnen? Wat is de meerwaarde van de Biologisch dynamisch gemaakte wijn, wat zijn “natuurlijke” wijnen, waar komt de “orange”wijn vandaan? Dat zijn allemaal vragen die we in deze wijnproeverij zullen beantwoorden. Erg leerzaam en nog lekker ook.

Actief en teambuilding: wijnwedstrijd

Wil je wat meer nadruk op het samenzijn en wat minder op de wijn? Dan kan met onze wijnwedstrijd. Niet de groep met de meeste wijnkennis wint perse, maar de groep die het beste heeft opgelet en het beste overlegt. Het perfecte teambuilding uitje. Bubbels voor de winnaars!

Droomproeverij

Staat je gedroomde wijnproeverij er niet bij? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen en jouw droomproeverij met ons te bespreken.

Overige proeverijen

Mocht je een ander thema willen dan kan dat in overleg natuurlijk ook.

Laatste nieuws

Corona proeverijen

Halve lockdown, hele lockdown, alles weer even open. Het is lastig een leuke activiteit te plannen. Wij bieden daarom nu ONLINE PROEVERIJEN aan! Ook kun je in zeer klein gezelschap nog steeds een hele leuke PRIVATE TASTINGS aanvragen.

Lees meer

Masterclass: Proef Georgië!

Deze proeverijen zijn opgeschort tot we weer na de Covid-19 aan de slag kunnen. Het Wijninstituut verzorgt naar verwachting xx, wederom met wijndocent en Georgische wijnen liefhebber Rien van der Meulen WA, de unieke workshop "Proef Georgië!", in de Geo

Lees meer

Nieuw Chocolade Proeverij!

Vanaf heden kunt u ook een Chocolade proeverij boeken bij Rien Proeverijen en Advies. Onze Chocolade specialist Marika van Santvoort vertelt u alles over Chocolade en cacao.

Lees meer