Single Malt Whiskyproeverij

Whiskyproeverij

Whiskyproeverij bij je thuis of op locatie

Kies een whiskyproeverij of vraag een whiskyproeverij op maat:

    Wereld whiskyproeverij

Welkom op onze speciale whiskyproeverijen-pagina. Ontdek hier onze exclusieve whiskyproeverijen voor elke wijnliefhebber. Wij bieden een breed scala aan whiskyproeverijen voor zowel beginnende als gevorderde whiskyliefhebbers. Bij Rien Proeverijen en Advies geloven we dat whisky proeven leuk, lekker en leerzaam moet zijn. Je kunt een whiskyproeverij ook voor grote feesten en partijen inzetten als Tasting Table. De perfecte luxe aankleding voor elk feest! Onze whiskyproeverijen worden verzorgd door deskundige en enthousiaste Liquoristen en Whiskyconnaisseurs die je meenemen op een reis door de wondere wereld van de single malt whisky. We proeven tijdens de whisky proeverij minimaal 8 verschillende soorten whisky.

Waarom kiezen voor een whiskyproeverij bij Rien Proeverijen en Advies?

 • Leerzaam en interactief: Onze whiskyproeverijen zijn ontworpen om je kennis te laten maken met verschillende aspecten van whisky, zoals malting, rijping op eikenhouten vaten, whiskyproductie, herkomst en nog veel meer.
 • Geschikt voor iedereen: Of je nu een beginnende whiskydrinker bent of een ervaren whiskykenner, we hebben een whiskyproeverij die bij jouw smaak en ervaringsniveau past.
 • Gezellig en ontspannen: Onze whiskyproeverijen zijn bedoeld om in een ontspannen sfeer te genieten van heerlijke whiskies, terwijl je interessante weetjes en informatie over whisky krijgt.
 • Flexibele locaties: We verzorgen whiskyproeverijen bij je thuis, op je bedrijf of op een van onze vaste locaties in heel Nederland.
 • Maatwerk: Staat jouw gedroomde whiskyroeverij niet in ons aanbod? Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden om een single malt whiskyproeverij op maat te creëren.
 • Veel ervaring: Wij verzorgen al langer dan 15 jaar single malt whiskyproeverijen, groot en klein, met veel plezier!
 • Enthousiast en deskundig: Onze proeverij begeleiders zijn zowel enthousiast als dekundig, zodat je zeker weet dat je een leuke en leerzame proeverij hebt. 
 • Kwaliteit eerst: De hoge kwaliteit van de whisky's staat voorop, "every whisky tells its own story".
 • Praktisch: Jij regelt het gezelschap en de locatie, wij regelen de rest. Dus geen zorgen of omkijken naar!
 • Hoge succesfactor: Na afloop van de whiskyproeverij is de klant altijd erg blij en enthousiast, elke keer weer. Want het is ons werk dat jouw feest een succes wordt!

Ben jij klaar om je whiskykennis naar een hoger niveau te tillen?

Waar?

Wij verzorgen de whiskyproeverij of whiskyworkshop bij je thuis of bij je bedrijf in heel Nederland. Vaste locaties zijn ook mogelijk: Locaties

Prijzen

Klik hier voor een Prijzen overzicht

Contact

of vraag direct een offerte aan via onze contactpagina

Workshopformat

De whiskyproeverij wordt in een workshop format aangeboden. Dit betekent dat je eerst een inleiding krijgt over het whiskyonderwerp dat je gekozen hebt, met daarin informatie over geschiedenis en productie, daarna krijg je uitleg over de proeftechniek, vervolgens gaan we echt aan de slag met de whisky, door gezamenlijk te proeven en te beschrijven van wat we proeven. We gaan tijdens de single malt whiskyproeverij in op onderwerpen zoals:

 • Whiskysoorten. Welke zijn er en wat zijn hun typische smaakkenmerken?
 • Wat is het verschil tussen blended whisky en een single malt whisky?
 • Wat is kwaliteit in een whisky?
 • Hoe lang kan een whisky rijpen op eikenhouten vaten?
 • Whisky of whiskey?
 • Moet ik ijs of water bij mijn whisky doen?
 • Kan ik in whisky's investeren?
 • en veel meer!

De ontwikkelingen in de Single malt whisky's zijn de laatste jaren enorm snel gegaan. Er zijn vele distileerderijen en liefhebbers bijgekomen, nog steeds zijn er veel mensen die graag eens meer over single malt whisky's zouden willen weten. Wij geven je tijdens deze whiskyproeverij een leidraad om zelf te te ontdekken welke type single malt whisky je favoriet is. Ook bij deze whiskyproeverij wordt ingegaan op de smaakaspecten van de whisky en hoe deze te benoemen. Daarom wordt er tijdens de whiskyproeverij gewerkt met een "geur- en smaakwijzer" en een proefformulier zodat je voor jezelf bij kunt houden welke whisky het beste bij jou past. Want wat er ook gezegd mag worden over whisky, uiteindelijk geldt: " the proof is in the tasting".

Kwaliteit voorop: De proeverijen van Rien Proeverijen en Advies worden verzorgt onder het motto: “proeven is leuk, lekker en leerzaam.” Daarnaast werken wij met single malt whisky's van hoge kwaliteit en deskundig en enthousiast personeel, om voor de gasten een plezierig en memorabel evenement neer te zetten.

Bekijk onze diverse whiskyproeverijen

 

Basis single malt whiskyproeverij 

Leer lekker de basics en laat je meenemen in de wereld van single malt whisky. Er is veel te ontdekken en te proeven. Wordt jij ook een echte whiskyman?

 

Droomproeverij

Staat je gedroomde whiskyproeverij er niet bij? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen en jouw droomproeverij met ons te bespreken.

 

 

 

Laatste nieuws

Wijnworkshopavonden Anderewijn.nl

Ben jij er aan toe om je wijnkennis te verdiepen en te verbreden? Rien organiseert in samenwerking met Anderewijn.nl een vijftal wijnworkshop avonden met spannende en avontuurlijke thema's. Tijdens deze avonden zullen ook wijnmakers digitaal aanschuiven.

Lees meer

Nieuw Koffieproeverij!

Boek nu een Koffieproeverij bij Rien Proeverijen en Advies. Onze Koffie specialisten, Ief en Ido, die hun eigen koffie branderij hebben vertellen jullie van alles over Koffie.

Lees meer

Wijn-spijs cursus!

Start 1 Februari 2024! Rien geeft wijn spijs cursus in samenwerking met het Wijninstituut. Een leerzame en nuttige wijnspijs cursus waardoor je op een heel ander niveau naar wijn en eten gaat kijken. Nog leuk ook! Je bent hierna veel wijzer met wijn-spijs

Lees meer

Oester en wijnproeverij Rotterdam

Het Wijninstituut organiseert ook dit jaar weer, op 23 Mei 2024, samen met de Oestercompagnie een heerlijke avond voor u waarin u kennis maakt met oesters en wijn. Wees er snel bij!

Lees meer