Bierproeverij Rien Proeverijen en Advies

Bierproeverij

Bierproeverij bij je thuis of op locatie 

Kies hier je bierproeverij: 

    Beer Tasting Table

 Welkom bij onze bierproeverij-pagina! Bier is een van de oudste en meest geliefde dranken ter wereld. Het is een drank die mensen samenbrengt in de kroeg of thuis, die emoties opwekt en die ons verbindt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bierproeverijen steeds populairder worden.

Bij onze bierproeverij nemen we je mee op een reis door de fascinerende wereld van bier. We laten je kennismaken met verschillende bieren van over de hele wereld en leren je over de geschiedenis van bier, het brouwproces en de verschillende stijlen. Je proeft verschillende bieren en ontdekt welke smaken en aroma's bij jou passen.

Onze bierproeverij wordt gehouden onder het motto: "proeven is leuk, lekker en leerzaam!". Dat is de leidraad voor al onze bierproeverijen. De bierproeverij van Rien worden in een workshop format aangeboden. Deze bierproeverij kun je ook voor grote feesten en partijen inzetten als Beer Tasting Table. De perfecte  aankleding voor elk feest!

Waarom kiezen voor een bierproeverij van Rien Proeverijen en Advies?

 • Leerzaam en interactief: Onze bierproeverijen zijn ontworpen om je kennis te laten maken met verschillende aspecten van bier, zoals brouwproces, malten en hop en nog veel meer.
 • Geschikt voor iedereen: Of je nu een beginnende bierdrinker (= pilsdrinker) bent of een ervaren speciaalbier-liefhebber, we hebben vast een bierproeverij die bij jouw smaak en ervaringsniveau past.
 • Gezellig en ontspannen: Onze bierproeverijen zijn bedoeld om in een ontspannen sfeer te genieten van heerlijke bieren, terwijl je interessante weetjes en informatie over bier krijgt.
 • Flexibele locaties: We verzorgen bierproeverijen bij je thuis, op je bedrijf of op een van onze vaste locaties in heel Nederland.
 • Maatwerk: Staat jouw gedroomde bierproeverij niet in ons aanbod? Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden om een speciaalbier-proeverij op maat te creëren.
 • Veel ervaring: Wij verzorgen al langer dan 15 jaar proeverijen, groot en klein, met veel plezier!
 • Enthousiast en deskundig: Onze proeverij begeleiders zijn zowel enthousiast als deskundig, zodat je zeker weet dat je een leuke en leerzame proeverij hebt. 
 • Kwaliteit eerst: De hoge kwaliteit van de bieren staat voorop, want elk bier heeft zijn eigen karakter en verhaal.
 • Praktisch: Jij regelt het gezelschap en de locatie, wij regelen de rest. Dus geen zorgen of omkijken naar!
 • Hoge succesfactor: Na afloop van de bierproeverij is de klant altijd erg blij en enthousiast, elke keer weer. Want het is ons werk dat jouw feest een succes wordt!

Wij bieden verschillende bierproeverijen aan, waaronder:

Onze bierproeverijen zijn perfect voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, verjaardagsfeesten of gewoon voor een gezellige avond uit met vrienden. Neem contact met ons op om je bierproeverij te boeken en ontdek de heerlijke wereld van bier.   

We gaan tijdens de bierproeverij in op onderwerpen zoals:

 • Biertypes. Welke zijn er en wat zijn hun typische smaakkenmerken?
 • Het maken van bier
 • Hop en graan
 • Wat is kwaliteit in een bier?
 • Kun je bieren bewaren?
 • en veel meer. 

Om een en ander te structureren gebruiken we tijdens de bierproeverij een "geur- en smaakwijzer" en een proefformulier om notities te maken zodat de bieren duidelijk kunnen worden beschreven. Misschien herken je hierdoor later zelfs een bier.

Waar?

Wij verzorgen de bierproeverij of bierworkshop bij jouw thuis of bij je bedrijf in heel Nederland.
Vaste locaties zijn ook mogelijk: Locaties

Prijzen

Klik hier voor een Prijzen overzicht

Contact

of vraag direct een offerte aan via onze contactpagina

Laatste nieuws

Wijnworkshopavonden Anderewijn.nl

Ben jij er aan toe om je wijnkennis te verdiepen en te verbreden? Rien organiseert in samenwerking met Anderewijn.nl een vijftal wijnworkshop avonden met spannende en avontuurlijke thema's. Tijdens deze avonden zullen ook wijnmakers digitaal aanschuiven.

Lees meer

Nieuw Koffieproeverij!

Boek nu een Koffieproeverij bij Rien Proeverijen en Advies. Onze Koffie specialisten, Ief en Ido, die hun eigen koffie branderij hebben vertellen jullie van alles over Koffie.

Lees meer

Wijn-spijs cursus!

Start 1 Februari 2024! Rien geeft wijn spijs cursus in samenwerking met het Wijninstituut. Een leerzame en nuttige wijnspijs cursus waardoor je op een heel ander niveau naar wijn en eten gaat kijken. Nog leuk ook! Je bent hierna veel wijzer met wijn-spijs

Lees meer

Oester en wijnproeverij Rotterdam

Het Wijninstituut organiseert ook dit jaar weer, op 23 Mei 2024, samen met de Oestercompagnie een heerlijke avond voor u waarin u kennis maakt met oesters en wijn. Wees er snel bij!

Lees meer