Drieluik Cursus Bourgogne

Gepost op: 27-03-2019 om 16:46

Ben je liefhebber van klassieke en goede wijnen en wil je nu eens verdieping zoeken in de Bourgogne? Dan is dit de geschikte cursus. Karel de Graaf, Neerlands kleurrijke Bourgogne Specialist en wijnboer aldaar, vertelt je in drie avonden op geheel eigen w

Ben je liefhebber van klassieke en goede wijnen en wil je nu eens verdieping zoeken in de Bourgogne? Dan is dit de geschikte cursus. Karel de Graaf, Neerlands kleurrijke Bourgogne specialist en wijnboer aldaar, vertelt je in drie avonden op geheel eigen wijze over de wijnen van de Bourgogne.

Programma:

Avond 1: Deze avond behandelen we de historie, de districten van de Bourgogne, de druivenrassen, de wijnbouwcyclus.  Het begrip terroir en nog veel meer zoals b.v. ziektes in de wijngaard.

Avond 2: Het rijpingsproces, de suiker en schilrijpheid van de Chardonnay, de rol van de zuren en alle aspecten van de vinificatie van witte Bourgognes. De dorpen bekend om hun witte Bourgognes.

Avond 3: Het rijpingsproces, de suiker en schilrijpheid van de Pinot Noir, de rol van de zuren en alle aspecten van de vinificatie van de rode Bourgognes, De dorpen bekend om hun rode Bourgognes.

Alle drie de avonden proeven we 8 wijnen die Karel met veel gevoel en passie voor ons geslecteerd heeft.

Wanneer?: 7, 14 en 21 mei 2019

Locatie: Hogere Hotelschool Amsterdam van 19.30 uur tot 22.30 uur.

Kosten: 225,00 euro p.p. voor drie avonden, ook per avond te boeken! Kosten per avond 95,00 euro p.p. per avond.

Aanmelden: https://www.wijninstituut.nl/workshops