Bibimbapworkshop

"traditioneel Koreaans koken"

 Bibimbap workshop Rien van der Meulen

Schrijf je nu in voor de Bibimbapworkshop op 23 september aanstaande in Riijswijk!

Leer Koreaans koken met de workshop Bibimbap!

(Taste of Korea)

Bibimbap is een enorm populair traditioneel Koreaans gerecht. Het is gezond, lekker en echte comfort food. Het gerecht kan zowel warm als lauw gegeten worden.

De naam Bibimbap betekent letterlijk gemixte rijst en bestaat uit een kom warme rijst, groentes, vlees, vis of tofu, met bovenop een gebakken ei en Koreaanse gefermenteerde rode pepersaus, Gochujang. De groenten hebben ieder een eigen bereidingswijze en vragen dus enige aandacht en tijd.

De Bibimbap workshop ziet er als volgt uit:

U wordt hartelijk ontvangen door Rien (Tae Ryong) en Suzanne (Ae Ran) met Makkoli, (Koreaanse rijstwijn) of groene thee/koffie. We beginnen de workshop met een korte introductie over de Koreaanse keuken en het gerecht Bibimbap. Vervolgens gaat u in kleine groepjes met een werkomschrijving zelf aan de slag om de Bibimbap te bereiden. Tijdens het koken is er voldoende tijd om met elkaar kennis te maken, een drankje te nuttigen en bij elkaar te kijken.

Na ongeveer anderhalf uur gaan we aan tafel om te genieten van onze eigen gemaakte Koreaanse Bibimbap! Bij het gerecht zal fris, groene thee of Makkoli geschonken worden.

Details Workshop:

Zondag 23 September 2018 van 11:30 tot 14:30

Locatie Kookstudio Let’s Cook Together, Koopmansstraat 5m,  in Rijswijk

Aanmelden voor de workshop kan via  of mail direct naar rien@proeverij.com onder vermelding van Bibimbap workshop 2018.09.23 LCT.

Kosten: De Bibimbap workshop kost € 49,50 per persoon. U ontvangt een factuur meteen na uw aanmelding. Alleen aanmeldingen die al voldaan zijn wordt een plaats gereserveerd. Het aantal plaatsen is natuurlijk beperkt, dus wacht niet te lang met inschrijven!

Voor meer info:

rien@proeverij.com

soonkoreanfood@gmail.com

of bel:

Rien van der Meulen (a.k.a. Kim Tae Ryong): 06-410179881

Natuurlijk ken je het sushi maken al. De Koreanen hebben de kimbap als variant op de maki-sushi. Bibimbap gaat weer wat verder. Dit is een Koreaans gerecht van rijst met diverse soorten groente, vlees en ei, met de typische bijgerechten kimchi en andere banchan geserveerd.

De Koreaanse keuken is wat pittiger dan de Japanse keuken en heeft haar geheel eigen smaakstijl. Deze Bibimbap workshop is de perfecte kennismaking met de Koreaanse keuken. Lekker en fun om te doen!

Je kunt ook voor een andere koreaans koken workshop kiezen. Denk bijvoorbeeld aan Bulgogi of Chwige (Koreaanse hot pot).

Wij kunnen bij de workshop natuurlijk ook de Koreaanse groene thee, traditionele soju (licht Koreaans gedistilleerd) of echt Koreaans bier serveren. Vraag om een passende offerte.

De Bibimbapworkshops worden gegeven door Kim Ae Ran, a.k.a Suzanne en, of door Kim Tae Ryong a.k.a. Rien. Zowel Suzanne als Rien zijn Koreaans geboren maar in het Nederlandse opgegroeid. Beiden zijn liefhebbers van de Koraanse keuken en hebben al jaren (Koreaanse) catering verzorgd.

Waar?

Rien en Cs verzorgen de Bibimbapworkshop bij je thuis of op locatie in heel Nederland. Vaste locaties zijn ook mogelijk: Locaties

Kosten

Klik hier voor een kosten overzicht

Contact

Info en reserveringen: rien@proeverij.com
of bel Rien van der Meulen: 06-41017981
of vraag direct een offerte aan via onze contactpagina

Wilt u een andere proeverij?


Mocht u een ander thema willen dan kan dat in overleg natuurlijk ook.

Terug naar:

Laatste nieuws

Kaas en wijnproeverij Rotterdam

21 November 2019! Kaas en wijnproeverij van het Wijninstituut en Rien van der Meulen (Weinakademiker). Rien vertelt u van alles over de combinaties van kaas en wijn. Zin en onzin over kaas. Wat zijn goede en wat zijn slechte kaas en wijncombinaties?

Lees meer

Oester en wijnproeverij Rotterdam

Het Wijninstituut organiseert ook dit jaar weer, op 13 en 14 November 2019, samen met de Oestercompagnie een heerlijke avond voor u waarin u kennis maakt met oesters en wijn. Wees er snel bij, 14de November is al weer bijna vol!

Lees meer

Masterclass: Proef Georgië!

Het Wijninstituut verzorgt 10 Okt. 2019 wederom met wijndocent en Georgische wijnen liefhebber Rien van der Meulen WA, de unieke workshop "Proef Georgië!", in de Georgische ambassade in Den Haag.

Lees meer

Nieuw Chocolade Proeverij!

Vanaf heden kunt u ook een Chocolade proeverij boeken bij Rien Proeverijen en Advies. Onze Chocolade specialist Marika van Santvoort vertelt u alles over Chocolade en cacao.

Lees meer